Budgetrenovering!!

Ja, för en-tvĂ„ veckor sen klĂ€ckte jag idĂ©n att vi kan göra en budgetrenovering av hallen! I tĂ€nker oss en riktig renovering lĂ€ngre fram i tiden, bland annat för att fĂ„ bort elementet som nu sticker upp frĂ„n golvet
 
Va dessutom sĂ„Ă„Ă„ less pĂ„ vĂ„r fula hall och speciellt pĂ„ den dummaste av alla hatthyllor - hur fan kunde man komma pĂ„ sĂ„ opraktiska grejer?!?!?! (Ja, den kom pĂ„ köpet nĂ€r vi köpte huset
)

(null)

Men, med en livlig fantasi och mycket inspiration frĂ„n Pinterest sĂ„ försökte jag förklara mitt förslag för sambon och han höll med om att det kunde bli fint! 

I fredags började jag ta bort jackor, skor, spegel, tavlor, m.m och rensade hela ytan i hallen. La ut tÀckpapp pÄ golvet i vardagsrummet och stÀllde dit vÄra tvÄ hyllor som skulle mÄlas.
(null)

John handlade pÄ vÀgen hem; hyllplan, konsoler, ankarkrokar och en vÀgglist.
I ena garderoben nĂ€r hemma hade vi en oöppnad rulle tapet (Astrid blĂ„) och i förrĂ„det hade vi grundfĂ€rg, vĂ€ggfĂ€rg, tapetlim, spackel och annat smĂ„tt Ă„ gott. 

Vi drog bort tapeten som satt, en riktigt ful vinyltapet som dock, tack Ă„ lov, Ă€r vĂ€ldigt lĂ€tt att riva bort! Vi har liknande tapet i exakt hela huset bortsett frĂ„n dĂ€r vi redan renoverat. 
  (null)

Vi tog bort tak-och golvlist och sparade (Ă€r ju Ă€ndĂ„ budgetrenovering
). Spacklade pĂ„ och sen fick det vara över natten.
Under tiden mĂ„lade vi de tvĂ„ hyllorna som tidigare stĂ„tt i hallen. De fick samma fĂ€rg som hyllplanet, dvs Flint (chalk furniture paint).  Skruvade ihop hyllorna sen, ovanpĂ„ varandra sĂ„ de kom upp lite i höjd och inte tog lika mycket golvyta.
Tapetserade övre delen av vÀggen, mÄlade undre delen och sen satte vi en list mitt över vÀggen.

(null)

(null)

(null)

Nya lampetter kom upp (köpta redan innan vi flyttade till huset).
(null)

(null)

(null)

Vi Ă€r riktigt nöjda med vĂ„r budgetrenovering som vi lagt ca 1300kr pĂ„, övrigt hade vi redan hemma sedan tidigare renoveringar och smĂ„fix đŸ„° i princip en helt ny hall!